Valjakko

Sahkoinen

Eläinlääkäriasema Valjakko

Elannontie 5
01510 Vantaa

Avoinna:

ma-pe 9–19

Ajanvaraukset:

050 4420045

Vastuullinen yritys

Valjakko on ensimmäinen eläinlääkäriasema Suomessa, jolle on myönnetty Green Office -merkki.  WWF Green Office on käytännönläheinen ympäristöohjelma työpaikoille, jotka sitoutuvat pienentämään työpaikan ekologista jalanjälkeä ja vähentämään hiilidioksidi- ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Valjakossa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöasioihin. Hankinnoissa ekologisuuden rinnalla kulkee aina tärkeänä kriteerinä myös kotimaisuus. Klinikan kaikessa toiminnassa pyritään rasittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Yrityksen käyttämä energia on kokonaan kotimaista tuulienergiaa. Ekologisen sähkön meille toimittaa Lahti Energia. Energiaa ja vettä käytetään säästeliäästi. Klinikan käyttämät desinfektio- ja siivousaineet ovat ekologisia ja ympäristölle vaarattomia puhtaudesta ja hygieenisyydestä tinkimättä. Kaikki jätteet lajitellaan tarkasti ja kierrätetään.

”Jätteiden lajittelu on ensiluokkaista: kaikki mahdolliset roskat pienintä lääkepullon metallikorkkia myöten lajitellaan omiin keräysastioihinsa. Kalusteet on hankittu käytettynä tai tehty itse esimerkiksi remontin ylijäämämateriaaleista. Valjakko on oman alansa edelläkävijä ympäristöasioissa, heistä voivat muutkin ottaa oppia”, Green Office -asiantuntija Mikko Kuiri WWF:stä sanoo. 

Käytämme aina kun mahdollista kotimaista yhteistyökumppania tai alihankkijaa. Oman laboratoriomme ulkopuolelle lähetettävät laboratorionäytteet tutkitaan pääsääntöisesti kuopiolaisessa Movet– laboratoriossa. 

Antibiooteille vastustuskykyiset bakteeritartunnat (esim. MRSP- ja MRSA) eläimillä lisääntyvät hälyttävästi.  Eläinlääkärimme kouluttautuvat jatkuvasti myös tällä saralla, ja hoidamme tulehdukset vastuullisesti myös kansanterveydellisesti ajatellen. Turhia antibioottikuureja ei määrätä ja aina kun mahdollista, tulehdukset hoidetaan paikallishoidoilla. Lisäksi varmistamme lääkekuurien toimivuuden herkkyystutkimuksilla ja mm. kaikilta kroonisilta ihosairaus-potilaille suosittelemme MRSP- ja MRSA- seulontaa.

Tilamme on suunniteltu siten, että puhtaanapito ja desinfektio on helppoa ja meillä asioidessanne huomaatte, että puhtaus ja desinfektio on meille sydämen asia.

go_logo_horizontal