Valjakko

Sahkoinen

Eläinlääkäriasema Valjakko

Elannontie 5
01510 Vantaa

Avoinna:

ma-pe 9–19

Ajanvaraukset:

050 4420045

Palvelut

Terveydenhuolto
Iho- ja korvasairaudet, allergiat
Kirurgia
Hammashoito
Laboratoriotutkimukset
Sisätaudit ja ultraäänitutkimukset
Eksoottiset eläimet
Ruoka- ja tarvikemyynti
Eutanasia

 

Terveydenhuolto

palvelut_pic2

Suosittelemme lämpimästi kaikille lemmikeille terveydenhuolto-ohjelmaamme jo pennusta lähtien. Kun mahdollisiin laji- ja rotukohtaisiin tai iän mukanaan tuomiin ongelmiin puututaan jo ennaltaehkäisevästi, voidaan säästyä monelta harmilliselta vaivalta ja kivulta sekä rahanmenolta. Pennuille suositellaan ensimmäistä käyntiä 8 viikon ikäisenä, jolloin laaditaan terveydenhuolto-ohjelma ottaen huomioon rotukohtaiset erityispiirteet. Ohjelmaan liittyvät saavat terveydenhuolto-kansion joka sisältää kirjalliset hoito-ohjeet. Aikuisille lemmikeille suosittelemme vuosittaista terveystarkastusta, joihin liittyy terveystarkastuksen ja rokotusten lisäksi mahdolliset muut tutkimukset (verinäyte, virtsanäyte) lemmikin terveydentilan ja iän huomioon ottaen.

Meiltä saat myös rokotukset, loishäädöt ja tunnistusmerkinnät (mikrosiru) lemmikillesi sekä matkustukseen tarvittavat asiakirjat (lemmikkieläinpassi). Teemme myös pentutarkastukset.

Iho- ja korvasairaudet, allergiat

iho

Ihosairauksien hoidossa lähtökohtanamme on aina perusteellinen taudin syyn selvitys ja mahdollisen tulehduksen hoito. Huolellinen kontrollointi on paranemisen edellytys. Luottamuksellinen yhteistyö hoitavan eläinlääkärin kanssa on tärkeää. Mikäli lemmikkisi on sairastanut korva- tai ihotulehduksen useamman kerran tai kärsinyt pitkään kutinasta, pyydämme sinua tulemaan vastaanotolle n. 15min ennen vastaanottoaikaa. Näin ehdit täyttää odotustilassa esitietolomakkeen, mikä helpottaa eläinlääkärin työskentelyä. Ota mukaan myös kopiot aikaisemmista sairaskertomuksista.

Kirurgia

Eläinlääkäriasemallamme tehdään yleisimpiä lemmikin kirurgisia toimenpiteitä kuten esimerkiksi koirien ja kissojen kastraatiot ja sterilaatiot, ihokasvainten poistot, vatsaontelokirurgia (esimerkiksi vierasesineen poisto). Meillä on käytössä inhalaatioanestesialaitteet turvallisen anestesian varmistamiseksi. Ennen kirurgisia toimenpiteitä pyydämme tarvittaessa etenkin vanhemmat lemmikit esikäynnille, jotta voimme yleistutkimuksen ja verinäytetutkimusten avulla varmistaa turvallisen anestesian. Aikaa varatessasi saat ohjeet miten lemmikki tulee valmistella ennen kirurgista operaatiota, esimerkiksi aikuinen lemmikki tulee pitää ilman ruokaa 10 tuntia ennen nukutusta. Pentuja tai eksoottisia eläimiä (kanit, marsut, hiiret) ei tule paastottaa. Katso erillinen Ohjeita-päävalikko.

Hammashoito

hammas

Suun hoito on olennainen osa lemmikin terveyttä. Terveystarkastusten ja rokotusten yhteydessä käydään läpi hampaiden hoito ja tarkastetaan hampaiden ja suun kunto. Tarvittaessa hammaskivi poistetaan nukutuksessa. Suoritamme hammaskiven poistot ultraäänellä turvallisessa, yksilöidysti räätälöidyssä anestesiassa. Hammaskiven poiston jälkeen hampaat kiillotetaan. Jokaiselle potilaalle annetaan mukaan kotihoito-ohjeet sekä suunnitelma seuraavasta käyntikerrasta.

Laboratoriotutkimukset

laboratorio

Erilaisten näytteiden (veri- ja virtsanäytteet, iholta ja korvista otettavat näytteet, koepalat kudoksista) otto on olennainen osa sairauden syiden ja aiheuttajien selvittämistä. Eläinlääkäriasemallamme pystytään tutkimaan yleisimmät verestä ja virtsasta tehtävät tutkimukset sekä tutkimaan iho- ja korvasairauksien aiheuttajat. Jos näytteitä joudutaan lähettämään ulkopuolisiin laboratorioihin tutkittavaksi, suosimme kotimaisia laboratorioita.

Sisätaudit ja ultraäänitutkimukset

kissa2Yleisimpiä lemmikeillämme esiintyviä sisäelinsairauksia ovat munuais- ja maksasairaudet, virtsaelinsairaudet ja rintaontelon sairaudet. Yleistutkimuksen ja verinäytetutkimusten lisäksi ultraäänitutkimus on olennainen osa diagnostiikkaa. Ultraäänitutkimus on lemmikille kivuton toimenpide ja voidaan suorittaa ilman rauhoitusta. Ultraäänellä voidaan myös varmistaa tiineys.

Eksoottiset eläimet

eksoottiset_pic

Hoidamme ammattitaidolla myös ns. eksoottisemmat lemmikit, esimerkiksi kanit, marsut, hiiret, gerbiilit, rotat ja fretit.

Ruoka- ja tarvikemyynti

ruoka

Vastaanotoltamme voit ostaa eläinlääkärin määräämät reseptiruuat sekä hyvälaatuiset ruuat terveille lemmikeille. Myynnissä on myös laaja valikoima hyväksi havaittuja tuotteita lemmikkisi hyvinvoinnin ylläpitoon ja sairauden hoitoon kuten lisäravinteet, vitamiinit, sekä ihon ja turkinhoitoon tarvittavat tuotteet. Autamme sinua valitsemaan oikean tuotteen lemmikillesi.Koska esimerkiksi kaikkia ruokasäkkikokoja ei välttämättä löydy paikanpäältä, voit tilata käyttämäsi tuotteen ennakkoon joko puhelimitse ajanvarausnumerostamme tai sähköpostitse valjakko(at)valjakko.fi. Ilmoitamme sinulle sähköpostilla tai tekstiviestillä, milloin tuote on noudettavissa.

Eutanasia

eutanasia

Kun lemmikki saatellaan viimeiselle matkalle, haluamme että tilanne on sekä lemmikille että omistajalle mahdollisimman rauhallinen. Eutanasia on lemmikille kivuton toimenpide. Toimimme yhteistyössä Mäntsälän lemmikkilehdon kanssa ja kauttamme on mahdollista toimittaa lemmikki tuhkattavaksi joko yhteis- tai yksilötuhkaukseen.